Bij gebrek aan deelnemers gaat de 33ste hengelsportcursus niet door.

      wm

 

    

 


 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ********************

    Zaterdag 140412 was terugkomdag van de cursus 2011 aan de vief köp. Op een na ,Juul had zich netjes afgemeld, waren alle cursisten aanwezig. Ook was er een toekomsig cursisje met zijn opa aanwezig om kennis te maken met de hengelsport.We hadden redelijk mooi weer maar na tweeen ging het zonnetje steeds minder schijnen en begon het harder te waaien. Maar dat deerde de vissertjes niet. Er werden door alle vissertjes wat blauwbandjes gevangen en Romain ving enkele drie doornige stekelbaarsjes Het was een leuke dag ondanks dat de begeleiders Huub, Vic en Berry veelvoudig aan de bak moesten om uit te helpen met een haakie of een knoop uit de lijn te halen,maarja dan hadden ze maar geen begeleider moeten worden.Ook Marijn met zijn opa vonden het een leuke ervaring en zullen aan de cursus 2012 deelnemen. Tege 3 uur werd opgeruimd,werden de begeleiders bedankt en namen de vissertjes afscheid.

Berry

 

 

 

De uitreiking van de certificaten voor de jeugdige vissertjes.

 

 

Afgelopen  vrijdag 7-10-2011 was het zover. Bij binnenkomst zagen zij zich zelf op de laptop waar een dvdtje draaide van alweer de 29ste hengelsportcursus van Visstand Verbetering - Maas.
Je kon de spanning van de gezichten aflezen wat de schuld was van Berry die zei dat hij zowel goede als slechte berichten had. Nadat de ouders  voorzien waren van een kopje koffie/thee met een “waffelke” en de jeugd een limo/cola werd gevraagd plaats te nemen.
Na een terugblik op de cursus was het zover.
Als eerste kwam Juul aan de beurt en na wat plagerijen kreeg hij de felicitatie van Berry gevolgd door die van de Voorzitter.

 Juul had de meeste vis gevangen van de cursus.


De tweede was Wouter welke op ludieke wijze vergeleken werd met “Pietertje” van de tv reclame en geprezen werd om zijn doorzettingsvermogen.

Hierna kwam “pappa” Oscar aan de beurt. Deze  had eerder aan Berry gevraagd  of hij kon regelen dat zijn zonen meer punten dan hemzelf zouden  hebben. Foei Oscar !! Berry hoefde helemaal niets te regelen daar had je al zelf voor gezorgd door weinig goede antwoorden in te vullen.
Nu kwam Arthur aan de beurt. Dit “menneke” was in alle opzichten erg bij de hand , had wel een DIPJE tijdens het theorie examen. Aan de waterkant kreeg hij het aan de stok(hengel) met 3 karpers waar hij bij de eerste zo van schrok dat hij de hengel  bijna liet vallen en van schrik wou weglopen .

Gelukkig stond instructeur Ruud naast hem die de hengel overnam. We hebben de rugvin even gezien en na een klap met de staart verdween de karper in de diepte. Bij nakijken van het haakje bleek deze helemaal recht getrokken te zijn.

 

 

Romain was als laatste aan de beurt.
Maar zoals vaak de laatsten zullen de eersten zijn was het dit keer ook weer zo. Romain haalde bij theorie maar liefs 19½ punten van de 20 . Chapeau Romain.


Na nog wat gebabbeld te hebben vroeg Berry aan Wouter en Juul of ze al een vaste hengel hadden?
Hun antwoord was nee alleen een werphengel. Dus vanaf nu wel zei Berry en overhandigde aan Juul en  Wouter namens  VVM een mooie hengel.
Daar Romain en Arthur wel een hengel hadden werden deze verrast met een viskoffertje met inhoud zodat ook zij aan de slag kunnen.
Berry dankte de ouders voor het in ons gestelde vertrouwen en dankte tevens zijn mede-instructeurs Huub, Ruud  en Vic voor gedane arbeid.

O ja, Ria en Gerty  bedankt voor het uitlenen van uw wederhelften.

Op naar de 30ste Hengelsportcursus.

 

namens V.V.M.

Berry